Jongeren

Ben jij een (hoog)begaafd kind of jongere?

Als (hoog)begaafde kind of jongere kun je tegen allerlei problemen aanlopen. Je kunt je vervelen op school, omdat het erg saai en makkelijk voor je is. Of misschien vind je het juist lastig op school, omdat jij op een andere manier leert of omdat je nooit hebt leren leren. Je kunt boos zijn en gefrustreerd. Misschien voel je je weleens eenzaam en vind je het lastig om vrienden te maken. Of heb je het gevoel dat je alles perfect wilt doen en ervaar je hierdoor veel stress.

(be)GAAF(d)! helpt je graag bij het vinden en ontwikkelen van jouw eigen manier om met deze hindernissen om te gaan.

Je kunt terecht voor coaching en begeleiding bij het omgaan met je (hoog)begaafdheid, je omgeving en eventuele leerproblemen (faalangst, onderpresteren, leren leren, beelddenken). Ook helpen wij graag bij het leren omgaan met gevoelens als boosheid en frustratie.
Wil je graag andere (hoog)begaafde kinderen ontmoeten of ben je op zoek naar meer uitdaging, dan kun je je opgeven voor de plusklas van (be)GAAF(d)! of voor de speelmiddagen.

Wat kan (be)GAAF(d)! je bieden:

  • Coaching en begeleiding bij allerlei vragen.
  • Leren leren: Je kunt een groepstraining volgen (vanaf 9 jaar), maar het kan ook als onderdeel van coaching en begeleiding.
  • Plusklas: Een middag in de week met andere (hoog)begaafde kinderen werken aan allerlei uitdagende werkjes. Ook leer je meer over (hoog)begaafdheid en leren. (vanaf 4 jaar)
  • Spelmiddagen: Een middag leuke spellen spelen met andere (hoog)begaafde kinderen. Ouders zijn ook welkom. (Vanaf 4 jaar; jongere kinderen welkom onder begeleiding).
  • Excursies: Met een groepje kinderen/jongeren en/of ouders bezoekjes brengen aan musea, maar ook bijvoorbeeld vliegvelden, ziekenhuis, etc.

Kijk bij Agenda voor een overzicht van geplande activiteiten.