Ouders

Ben jij ouder van een (hoog)begaafd kind of puber?

Ouders van (hoog)begaafde kinderen en jongeren staan vaak voor lastige vraagstukken. Gangbare opvoedingsadviezen werken niet altijd. Als ouder vraag je je misschien af hoe om te gaan met de sterke drang naar autonomie van jouw (hoog)begaafd kind of puber. Of hoe je gesprekken voert met (de toekomstige) school. Niet altijd zijn er andere mensen in je omgeving met wie je hierover kunt sparren. Het kan ook zijn dat je nog niet (zeker) weet of je kind (hoog)begaafd is en dat je er graag meer over zou willen weten.

Voor allerlei vragen over bijvoorbeeld (h)erkenning van (hoog)begaafdheid, opvoeding en passend onderwijs kun je daarom terecht bij (be)GAAF(d)!
Met een (aantal) coachingssessie(s) help ik je weer op weg. Ook kun je advies krijgen over hoe je gesprekken met de leerkracht kunt voeren. Of over waar je op moet letten bij het selecteren van een school. (be)GAAF(d)! kan bovendien begeleiding bieden bij leer- en gedragsproblemen van jouw kind of puber.

Naast individuele hulp, organiseert (be)GAAF(d)! ook allerlei activiteiten voor kinderen en ouders. Een overzicht en planning van deze activiteiten vind je onder Agenda.

Wat kan (be)GAAF(d)! bieden:

  • Coaching en begeleiding voor jou als ouder, en/of jouw kind of puber.
  • Voor kinderen en jongeren (vanaf 4 jaar) is er de plusklas van (be)GAAF(d)! en de spelmiddagen. In de plusklas wordt niet alleen verrijking aangeboden, ook wordt er aandacht besteed aan het leren leren, de executieve functies, en de mindset.
  • Tijdens de spelmiddagen zijn ouders (en jongere kinderen onder begeleiding) ook welkom om onder het genot van koffie/thee met iets lekkers ervaringen met elkaar uit te wisselen. Kinderen kunnen vrijblijvend spelletjes spelen.
  • Voor ouders worden ook huiskamerbijeenkomsten georganiseerd. Deze vinden plaats binnen een kleine, informele setting en zijn bedoeld om vrijuit met elkaar over diverse onderwerpen te kletsen. (be)GAAF(d)! is erbij voor informatie en advies.
  • Voor ouders en kinderen worden excursies georganiseerd. Met een klein groepje worden bezoekjes gebracht aan musea, vliegvelden, ziekenhuizen, etc.
    Ten slotte worden er ook workshops over verscheidene onderwerpen georganiseerd. Deze workshops zijn interactief en informatief van aard.